Kalba ekspertai Naudinga žinoti

Desertai: kas pavergia žmonių širdis?

Unikalūs, skanūs ir savo išvaizda dėmesį patraukiantys desertai – šių laikų tendencija. Rankų darbo desertų prekinio ženklo „Laima Cakes“ savininkė Laima Vizbarienė atskleis, ko tikisi šiuolaikiniai žmonės ir kaip išlaikyti šiame greitai tobulėjančiame pasaulyje skanėstų gamybos išskirtinumą.

Kaip atradote savo aistrą desertų gamybai?

– Mane sudomino gražūs prancūziški desertai, jie juk kitokie nei mes buvome įpratę. Formos, skoniai, spalvos mane tiesiog įtraukė į paieškas, kur galiu to išmokti. O kas ieško, tas ir randa. Radau, mokinausi ir galiu prisipažinti – mokinuosi iki šiol. Desertuose taip pat vyrauja mados, spalvos ir nauji skoniai. 

Ko reikia, kad desertai pavergtų žmonių širdis?

– Visų pirma reiktų mylėti dirbamą darbą. Vis dėlto mylimas darbas eina iš širdies. Kai stengiesi – dirbi truputį daugiau ir su džiaugsmu. Nes darbas yra mielas tavo širdžiai.

Taip pat svarbu jausti dėkingumą žmogui, kuris perka ir užsako desertus.

Iš kur semiatės idėjų? Kas Jus įkvepia?

– Idėjų semiuosi iš savęs. Tiesiog pats pradedi galvoti, ką ir kaip daryti. O mane įkvepia darbštūs ir kūrybingi žmonės. Visada žaviuosi gražiais ir kruopščiais kolegų darbais.

Ar jaučiatės atradusi save? Kokios to priežastys?

– Taip, jaučiuosi atradusi save. Esu tvirtai savo kelyje. Priežasčių tam nereikia, tu tiesiog jauti, kad tai tavo kelias.

Kaip pavyksta išlaikyti unikalumą?

– Kiekvienas meistras turi savo darbo stilių ir darbo braižą. Puiku, kai jis ištobulina savo stipriąsias puses. Jis nekopijuoja, o kuria pats.

Ko nori šiuolaikiniai žmonės, kalbant būtent apie desertus, jų skonį, išvaizdą?

– Gražių, kokybiškų ir skanių desertų. Desertai turi išvaizda ar skoniu išsiskirti iš daugybės kitų. O mano desertai tokie ir yra.

Ką patartumėte žmonėms, kurie taip pat turi aistrą desertų gamybai, tačiau bijo, kad nepasiseks?

– Geriausias mano patarimas yra mokintis ir nebijoti investuoti į save! Aš tikrai nebūčiau pasiekus tiek, kiek dabar, jei būčiau vien praktikavusi savarankiškai. Tai įmanoma, bet sunku. Aš rinkausi kitą kelią ir investavau į savo žinias, ko pasekoje atsirado pasitikėjimas savimi, savo darbu ir supratimas, koks desertas turi būti gražus, skanus ir išskirtinis.

Šiais metais pradėjau organizuoti praktinius ir individualius prancūziškos konditerijos mokymus. Ir tikrai galiu pasakyti, aš sutinku savo nuostabias mokines, kurios gražiai ir kruopščiai jau dabar pritaiko mokymų metu įgytas žinias. Labai dėl to džiaugiuosi. Mano laiminga mokinė man suteikia dvigubai laimės.